Close

18 februari 2016

Knolselderijsoep

Knolselderijsoep voor 6 kommen soep…

Ingrediƫnten

  • 1 knolselderij
  • 2 uien
  • 1 aardappel
  • takje tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • klontje boter om in te bakken
  • 1 liter groentebouillon
  • 1,5 dl room
  • peper
  • gehakte walnoten

Verwarm een beetje boter in een pan, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook en ui even aan in de pan.

Schil de aardappel en knolselderij en snijd ze in blokjes. Bak dit samen met de tijm even mee in de pan. Voeg het laurierblaadje, peper en de bouillon toe en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de aardappel en knolselderij gaar zijn.

Verwijder het laurierblaadje en het takje tijm. Voeg de room toe en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Proef of er nog wat zout bij moet.

Garneer de soep met gehakte walnoten.