Close

23 augustus 2016

Aardappel, ui en brietaart

Ingredienten

  • 375 gr bladerdeeg

  • 750 gr vastkokende aardappels, in blokjes van 3 cm

  • 60 ml olijfolie

  • 4 uien, in dunne ringen

  • 2 of meer tenen knoflook, geperst

  • 4 eetlepels verse tijmblaadjes

  • 2,5 eetlepel grove mosterd

  • 200 gr brie, in stukken

  • 2 eieren

  • 200 ml crème fraîche

  • peper en zout

Bekleed een bakvorm ( bv 25×30 cm, maar een pizzavorm kan ook) met bakpapier en dan met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet 15 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Kook de aardappels 3-4 minuten voor. Giet af en laat afkoelen.

Bak de uien in de olijfolie 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Dan de knoflook en de helft van de tijm erbij en nog eens 1 minuut laten bakken op matig vuur. Iets laten afkoelen.

Bestrijk het bladerdeeg met de mosterd, leg het uienmengsel erop en verdeel de aardappels en brie erover.

Klop de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Schenk over de taart.

Bestrooi de taart met de rest van de tijm en bak 20-25 minuten tot de taart goudbruin en stevig is.

Een groene salade erbij is heerlijk.