Close

26 maart 2016

Appeldriehoekje met roomijs

Ingrediƫnten

  • 4 plakjes bladerdeeg (eventueel nog een plakje als je een versiering wilt maken)
  • 2 flinke goudrenetten
  • ca 1 ons blanke rozijnen
  • gemalen kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • amandelspijs (bij de supermarkt of bij de notenkraam op de markt)
  • 1 eierdooier
  • roomijs (van de banketbakker of uit de supermarkt)
  • slagroom, stijf geklopt

Benodigdheden: bakplaat, bakpapier

 

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van maximaal 1 cm. Meng de appelblokjes met de ongewelde rozijnen, kaneel, en de vanillesuiker. Snij 4 dunne plakjes van het blok amandelspijs.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg, leg op ieder plakje een dun plakje amandelspijs en een schep aangemaakte appelblokjes. Vouw het bladerdeeg diagonaal dicht en druk de randen met een vork aan, zodat er een fraai randje ontstaat, dat goed dicht zit. Je kunt eventueel uit nog een plakje bladerdeeg een (kerst)figuur steken en op de driehoekjes plakken. Bestrijk het bladerdeeg dan met een met enkele druppels water losgeklopte eierdooier. Als je het toetje van te voren klaarmaakt, leg je alle appeldriehoekjes naast elkaar. Let op ze mogen elkaar nergens raken. Dek goed af met huishoudfolie tegen het uitdrogen en zet koel weg.

Verwarm de elektrische oven voor op 200 graden C, de gasoven op 4 of 5. Leg de appeldriehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, zo dat ze elkaar niet raken en bak ze in het midden van de oven ca 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Dien warm of lauw op met een bolletje roomijs en een toef slagroom. Je kunt wat poedersuiker over het bord zeven, dan lijkt het net of er sneeuw op het bord ligt.