Close

14 november 2016

Cappuccino Pavlova

Cappuccino Pavlova

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 125 gr suiker
  • 2 tl instant espresso-poeder (absoluut geen instant koffie-korrels)
  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • 1 tl maïzena
  • 1/2 tl witte wijnazijn
  • 150 ml volle room
  • 1 tl cacao

Bereiding:
Verhit de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en teken er met potlood een cirkel met een doorsnee van 23 cm op.
Meng in een kleine kom de suiker met het espressopoeder en zet het mengsel opzij.
Klop in een vetvrije, liefst metalen kom de eiwitten met een snufje zout tot ze in zachte pieken blijven staan en blijf kloppen terwijl je geleidelijk, met 1 el tegelijk, het suiker-koffiemengsel toevoegt.
Wanneer het suikermengsel is opgenomen en je een stevig, glanzend en beige schuim hebt, spatel dan met een vetvrije metalen lepel de maïzena en azijn erdoor.
Schep grote lepels van het merenguemengsel in de cirkel die je op het vetvrije papier hebt getekend en strijk het schuim glad.
Schuif de bakplaat in de oven en draai de oven terug naar 150°C. Laat de pavlova 1 uur in de oven staan. De buitenkant van de pavlova moet net krokant zijn. Draai, wanneer hij klaar is, de oven uit en laat er de pavlova in staan tot hij is afgekoeld.
Klop de room op tot hij dik en luchtig is, maar nog wel zacht, en smeer de room losjes en voorzichtig uit over de pavlova.
Druk met een theelepel de cacao door een fijne zeef of theezeefje om in cappuccinostijl de pavlova een bescheiden versiering te geven.
Je kunt ook kleine rondjes voor 1 persoon maken. Geef daarbij een bol chocolade- of kaneel-ijs en een chocolade versiering en je hebt een prachtig dessert.