Close

28 maart 2016

Courgettekoekjes

Dit keer een eenvoudig en heerlijk recept voor courgettekoekjes, als voorgerecht of, als je er wat meer maakt, een prima maaltijd met een goede soep.

  • 2 niet al te grote courgettes, geraspt, bestrooid met zout en dan goed uitgelekt
  • 4 bosuitjes of sjalotten, fijn gesnipperd
  • 75 á 100 gr geraspte pecorino ( pittige Italiaanse schapenkaas) of extra belegen kaas
  • 1of 2 teentjes knoflook , fijn gehakt
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels bloem ( ca 50 gr)
  • fijn gehate verse of gedroogde oregano naar smaak
  • (olijf)olie om te bakken

Knijp de courgette na het uitlekken goed uit, zodat er zo min mogelijk vocht in blijft. Meng alles, behalve de olie, door elkaar. Verhit de olie in een ruime koekenpan en schep er kleine bergjes van het courgettemengsel in. Een beetje plat drukken en aan beide zijden mooi bruin bakken. Uit laten lekken op wat keukenpapier, eventueel warm houden in de oven.

Geef er mayonaise bij eventueel gekruid met cayennepeper of gepureerde ansjovis, als je dat lekker vindt.