Close

26 maart 2016

Courgettemousse met garnaaltjes

Ingrediƫnten

  • 1 courgette, ongeschild in blokjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 bosje basilicum, heel fijn gesneden of 1 eetlepel basilicumpasta
  • 100 gr gepelde Hollandse garnaaltjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • peper en zout

Bak 1 fijngesnipperde sjalot en 1 fijngesnipperd knoflookteentje in de olie glazig.

Voeg de courgette in blokjes en 2 eetlepels water toe. Laat ca 10 minuten stoven.

Kruid met peper en zout. Mix tot een gladde mousse en laat afkoelen.

Meng de courgettemousse met 2 eetlepels mascarpone en 1 eetlepel basilicumpasta of het bosje fijngesnipperde basilicum. Kruid bij met peper en zout.

Verdeel de mousse over de glaasjes met daarop de garnalen.

Versier de glaasjes met 1 of 2 sprietjes bieslook.