Close

Uitleg kosten


Overnameprijs

De bij een tuin genoemde voorlopige overnameprijs bestaat uit de volgende componenten:

* Taxatiewaarde van de tuin (vastgesteld door de vereniging)

* Waarborg  € 100

* Entreegeld € 75

* Taxatiekosten € 60.

* Overdrachtskosten 2% van het overnamebedrag (met een

minimum van € 22,70)

* Tuinhuur naar rato, voor de resterende maanden v/h kalenderjaar.

* Verzekering (indien van toepassing) naar rato, voor de resterende maanden v/h kalenderjaar.

Voor een tuinovername zal een aanbetaling van € 250 worden gevraagd. Dit bedrag dient contant te worden voldaan.

De jaarlijkse kosten voor het hebben van een tuin:

  1. Contributie € 42,50 (2017)
  2. Tuinhuur : € 1,15 per m2 voor BL en € 1,20 per m2 voor VT, KM en DH
  3. Verzekering (tuin/kas)

8 augustus 2017

Indische wokschotel

Ideaal om restjes groentes op te maken en gezond veel groente te eten.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 of 2 uien, gesnipperd
  • knoflook, gehakt, naar wens
  • 700 gr gebroken sperzieboontjes
  • 1 flinke winterwortel in fijne plakjes of reepjes gesneden
  • ruimhartig restjes fijngesneden witte- of spitskool en/of fijngesneden prei en/of een blikje bamboescheuten en/of wat taugé, kortom eigenlijk alle restjes groentes zijn wel bruikbaar
  • 2 doosjes boemboe Sajoer Groente of Sajoer Boontjes
  • 1 zakje knapperig gebakken uitjes
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 schaal tofu of wokblokjes of 4 gekookte eieren
  • woknoedels voor 2 personen (dat is echt genoeg)
  • scheut neutrale olie of wokolie om in te bakken

Bereiding:
Verhit de olie in een wok, hapjespan of grote koekenpan en fruit de uien en knoflook even zachtjes.
Doe de sperzieboontjes en wortelstukjes erbij.
Fruit ook even aan en zet dan het vuur lager om de groentes te laten stoven.
Na enige tijd, als de boontjes bijna gaar zijn, de rest van de groentes, de maïs, de tofou of wokblokjes en de doosjes boemboe erbij met 3-4 dl water.
Alles flinke omscheppen en dan tot slot de woknoedels erbij.
De woknoedels moeten al vrijwel gaar zijn als ze er bij gaan, bereiden volgens de verpakking.
Laat alles nog even goed door sudderen, maar niet te lang.
Strooi bij het opdienen de knapperige uitjes er over en doe er de partjes ei bij als je eieren erbij wilt.