Indische wokschotel

Ideaal om restjes groentes op te maken en gezond veel groente te eten.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 of 2 uien, gesnipperd
- knoflook, gehakt, naar wens
- 700 gr gebroken sperzieboontjes
- 1 flinke winterwortel in fijne plakjes of reepjes gesneden
- ruimhartig restjes fijngesneden witte- of spitskool en/of fijngesneden prei en/of een blikje bamboescheuten en/of wat taugé, kortom eigenlijk alle restjes groentes zijn wel bruikbaar
- 2 doosjes boemboe Sajoer Groente of Sajoer Boontjes
- 1 zakje knapperig gebakken uitjes
- 1 klein blikje maïs
- 1 schaal tofu of wokblokjes of 4 gekookte eieren
- woknoedels voor 2 personen (dat is echt genoeg)
- scheut neutrale olie of wokolie om in te bakken
Bereiding:
Verhit de olie in een wok, hapjespan of grote koekenpan en fruit de uien en knoflook even zachtjes.
Doe de sperzieboontjes en wortelstukjes erbij.
Fruit ook even aan en zet dan het vuur lager om de groentes te laten stoven.
Na enige tijd, als de boontjes bijna gaar zijn, de rest van de groentes, de maïs, de tofou of wokblokjes en de doosjes boemboe erbij met 3-4 dl water.
Alles flinke omscheppen en dan tot slot de woknoedels erbij.
De woknoedels moeten al vrijwel gaar zijn als ze er bij gaan, bereiden volgens de verpakking.
Laat alles nog even goed door sudderen, maar niet te lang.
Strooi bij het opdienen de knapperige uitjes er over en doe er de partjes ei bij als je eieren erbij wilt.