Italiaanse groentesaus

Ingrediënten
- 1 grote courgette ontpit en in blokjes gesneden
- 2 á 3 flinke uien in halve ringen gesneden
- 1 pond tomaten in stukjes of 1 blik tomatenblokjes
- 4 flinke tenen gehakte knoflook (desgewenst)
- 1 flinke schep tomatenpuree of een ruime hand fijn gehakte halfgedroogde tomaten
- 1 potje in plakjes gesneden olijven
- 1 bos basilicum in stukjes geplukt
- 2 á 3 groenten bouillonblokjes
- wat gemalen peper of wat fijn gehakte chilipeper naar smaak
- olijfolie om in te bakken
Bak de uien en de knoflook in de olijfolie glazig, voeg dan de courgetteblokjes toe en fruit enkele minuten aan.
Doe dan de andere ingrediënten erbij en laat alles een kwartiertje stoven, onder af en toe omscheppen, tot de courgettes gaar zijn. Eet met pasta en wat Parmezaanse kaas of pecorino kaas ( wat pittiger).
Deze saus vries ik in in dozen. ’s Ochtends uit de vriezer halen en ’s avonds even opwarmen en pasta koken. Dat is dan echt een makkelijke en heerlijke maaltijd.