Close

Uitleg kosten


Overnameprijs

De bij een tuin genoemde voorlopige overnameprijs bestaat uit de volgende componenten:

* Taxatiewaarde van de tuin (vastgesteld door de vereniging)

* Waarborg  € 100

* Entreegeld € 75

* Taxatiekosten € 60.

* Overdrachtskosten 2% van het overnamebedrag (met een

minimum van € 22,70)

* Tuinhuur naar rato, voor de resterende maanden v/h kalenderjaar.

* Verzekering (indien van toepassing) naar rato, voor de resterende maanden v/h kalenderjaar.

Voor een tuinovername zal een aanbetaling van € 250 worden gevraagd. Dit bedrag dient contant te worden voldaan.

De jaarlijkse kosten voor het hebben van een tuin:

  1. Contributie € 42,50 (2017)
  2. Tuinhuur : € 1,15 per m2 voor BL en € 1,20 per m2 voor VT, KM en DH
  3. Verzekering (tuin/kas)

28 maart 2016

Italiaanse groentesaus


Ingrediënten

  • 1 grote courgette  ontpit en in blokjes gesneden
  • 2 á 3 flinke uien in halve ringen gesneden
  • 1 pond tomaten in stukjes of 1 blik tomatenblokjes
  • 4 flinke tenen gehakte  knoflook (desgewenst)
  • 1 flinke schep tomatenpuree of een ruime hand fijn gehakte halfgedroogde tomaten
  • 1 potje in plakjes gesneden olijven
  • 1 bos basilicum in stukjes geplukt
  • 2 á 3 groenten bouillonblokjes
  • wat gemalen peper of wat fijn gehakte chilipeper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Bak de uien en de knoflook in de olijfolie glazig, voeg dan de courgetteblokjes toe en fruit enkele minuten aan.

Doe dan de andere ingrediënten erbij en laat alles een kwartiertje stoven, onder af en toe omscheppen, tot de courgettes gaar zijn. Eet met pasta en wat Parmezaanse kaas of pecorino kaas ( wat pittiger).

Deze saus vries ik in in dozen. ’s Ochtends uit de vriezer halen en ’s avonds even opwarmen en pasta koken. Dat is dan echt een makkelijke en heerlijke maaltijd.