Close

22 februari 2019

Jubilerend Levenslust kan weer vijf jaar bloeien

De volkstuinders van ATV Levenslust kunnen weer vijf jaar met hun hobby verder. De huurovereenkomst op Biesland werd deze week voor die periode verlengd. 

Een mooie opsteker voor de 100-jarige vereniging met de groene vingers. Overigens steken niet alleen de volkstuinders de vlag uit, ook de gemeente Delft is blij met de overeenkomst, die een optie voor nog eens vijf jaar bevat. Wethouder Bas Vollebregt geeft aan de handtekening met veel plezier onder het nieuwe contract te hebben geplaatst. ,,Volkstuinen zijn belangrijk voor onze samenleving, belangrijk voor Delft. Ze zorgen er niet alleen voor dat de volkstuinders zich prettiger en gezonder voelen, maar dragen ook bij aan een prettiger en gezonder leefklimaat voor de stad.”

Ook voorzitter Harm Windmeijer van ATV Levenslust is blij dat hij de tuinders dit heugelijke nieuws kan vertellen. ,,Een mooier cadeau voor ons 100-jarig jubileum, dat we dit jaar vieren, had ik mij niet kunnen wensen”, aldus de voorzitter. Hij benadrukt dat het op Levenslust niet uitsluitend gaat om de bloemetjes en de bijtjes, maar ook om menselijk welzijn. ,,Onze volkstuinen bieden heel veel mensen een zinvolle tijdsbesteding”, zegt hij. ,,Mensen die regelmatig op een volkstuin aan het werk zijn, maken deel uit van een groep hobbyisten die ieder op hun eigen niveau met de natuur bezig zijn. Dat is niet alleen leuk en leerzaam, het werkt in voorkomende gevallen ook prima tegen gevoelens van eenzaamheid. Onze volkstuinen zijn ook voor de mensen in de omliggende woonwijken leuk om te bezoeken. Er komen door het jaar heen heel wat enthousiaste wandelaars langs.”

Bron: https://www.ad.nl/delft/jubilerend-levenslust-kan-weer-vijf-jaar-bloeien~a99c1ae3/
Tekst: Karl Flieger