Close

8 augustus 2017

Kweepeermosterd

Ingrediënten:

  • 2,5 kilo kweepeerpuree
  • 300 gram gemalen mosterd / mosterdmeel
  • handje mosterdzaad (optioneel)
  • 1,5 liter droge witte wijn
  • 1 liter wijnazijn of ciderazijn
  • 1 kilo suiker
  • 4 sinaasappels (alleen rasp van de schil)
  • 10 theelepels zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels pimentpoeder
  • 2 citroenen

Bereiding:
Mocht je dit recept niet in combinatie met een ander kweeperenrecept maken kook dan eerst 3 kilo kweeperen zachtjes gaar in een pan met water.
Pureer dit en weeg 2,5 kilo af voor de start van de bereiding van dit recept.
Voeg alle ingrediënten samen in een grote pan en warm alles goed door. Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
Kook het geheel tot het een stevige mosterd is.
Roer aan het einde het sap van de 2 citroenen door de mosterd.
Reinig potten en deksels in de soda of zorg dat ze in een voorverwarmde oven op 150 graden staan.
Vul de potten af en doe de deksel er meteen op.

Tip: mosterd smaakt lekkerder als het even kan rijpen. Laat de mosterd dus even een maand rusten in de pot.
Liever een wat sterkere mosterd? Voeg gewoon wat meer mosterdmeel toe.