Lasagne met courgettesaus

Ingrediënten
- 12 lasagnevellen
- 2 (flinke) courgettes
- 1 kruidenbouillontablet
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 125 ml crème fraîche of kookroom
- 25 g boter
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden, fijngesneden
- 4-6 eetlepels basilicum, zeer fijngesneden ( groene pesto kan ook)
- 100-200 g geraspte belegen kaas
Snijd 1 courgette in halve boogjes en de andere in stukken. Kook de in stukken gesneden courgette in water met het bouillontablet, de knoflook en een beetje zout in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met de crème fraîche in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de courgetteboogjes in 3-4 minuten zacht. Roer de Provençaalse kruiden en basilicum erdoor. Schep de courgettesaus erdoor. proef of de saus voldoende pittig is, anders nog wat zout en peper erbij.
Doe een laagje saus op de bodem van de ovenschaal en leg er lasagnevellen op. Schep er een deel van de saus over, zo dat de lasagne helemaal bedekt is. Maak op deze manier alle ingrediënten op, maar eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas erover en bak de lasagne ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C. Als de kaas bovenop nog niet mooi goudbruin is, dan heel even de gril aan.