Close


Nieuwsbrief 2020 – 11


Goed nieuws: op 1 juli gaat de kantine weer open. En de Coöp organiseert daar op 11 juli een informatiebijeenkomst over zonnepanelen. Want die zijn nu ‘hot’.

 


Bestuur: hekken los, kantine open

Je leest het goed: geen gedoe meer met sleutels bij de hekken. Die mogen vanaf 1 juli overdag weer gewoon open blijven. Tot 18.00 uur natuurlijk, dan graag weer op het slot doen!
Ook het clubhuis gaat weer open. De vrijwilligers achter de bar zijn druk bezig geweest om alles rond te krijgen. De bardiensten zijn weer ingepland. En de boel is een beetje verbouwd. Zo staan er nu minder tafels en stoelen vanwege de verplichte anderhalve meter afstand. Er zijn spatschermen tussen de bar en de zaal en tussen bar en keuken. Er is desinfecterende handgel beschikbaar. Er is een looproute: ingang via de bekende ‘voordeur’ met portaal, uitgang via de zijdeur achterin de zaal. Bestellingen haal je zelf af bij de bar. En verder is het een kwestie van gezond verstand en de RIVM-regels naleven. Dus: afstand houden, hoesten en niezen in de ellenboog, en niet komen als je niet helemaal gezond bent. Daar help je de vrijwilligers ook mee!

 


De Coöp: informatiemiddag zonnepanelen

Met zulk mooi weer en een boel aanvragen willen we het niet uitstellen… nog vóór de zomervakantie organiseren we een informatiemiddag over zonnepalen. Henk de Jong van tuin 64 reageerde direct op onze oproep om kennis van zonnepanelen te delen. Super! Hij monteerde samen met zijn tuinvrienden zelf een zonne-energie-installatie op het dak van hun tuinhuis. Henk gaat vertellen over zijn ervaringen, welke keuzes je moet maken (vermogen, aantal zonnecellen, omvormer). Want het scheelt nogal of je alleen je telefoon wilt opladen of een koelkastje wilt laten draaien. En welk budget je hebt. De bijeenkomst is bedoeld om je te helpen oriënteren en zelf aan de slag te kunnen. Met tips voor de montage (irritante pieper!). Heb je al een installatie en vind je het leuk ook jouw ervaringen te delen, dan ben je natuurlijk net zo welkom.
Noteer in de agenda: zaterdag 11 juli van 14.00 tot 15.30 uur in de kantine (of op het terras, gaan we nog zien). Deelname kost €2,50, waarvoor je een drankje krijgt. We doen nog een beetje voorzichtig, dus ben je van plan te komen, meld je dan van tevoren aan via decoop@atv-levenslust.nl. Dan weten wij of we voldoende plek hebben. Hopelijk tot ziens!

 

 


Tuin-talk

Ook benieuwd naar het verhaal achter de tuin van de buurman of -vrouw? In deze rubriek doen we het tuinhekje open bij wie dat wil. Om ideeën op te doen of zomaar te genieten.

Stekjes delen op nr. 264
Na vijf jaar begint de tuin van Tjitske en Peter op nr. 264 echt vorm te krijgen. Tjitske: Er zijn veel planten die ik heb gekregen uit tuinen van anderen – er staat wat van vrienden, mijn moeder, mijn broer en zus. Het valt me op dat die planten sterker zijn dan uit de winkel. Langzamerhand ontstaat er een kleurenpalet, paars, roze, blauw en wit, zo mooi. Heerlijk vind ik het om te spitten en plantjes en stekken te delen met elkaar. En contact te maken met andere tuinders en naar hun juweeltjes kijken, want er zitten zulke mooie tuinen bij!
De planten moeten zichzelf bedruipen en als me niet aanstaat hoe iets groeit, zet ik de spade erin en geef ik het weer een andere plek. Als ik dan om mij heen kijk, kan ik tevreden zijn; het ontstaat vanuit gevoel. Ik doe de tuin samen met Peter, hij doet de klussen en ik de planten. Als het regent, zitten we samen te genieten in de kas.’

 


Meedenken over de tuin, helpen met opbouwen, met kweken of meehelpen met de nieuwsbrief? Alle hulp is welkom. Laat het ons weten via: decoop@atv-levenslust.nl