Close


Nieuwsbrief 2020 – 13


De Coöp gaat weer open. En nu echt! Kom naar de feestelijke markt op 26 september. Of nog beter: kom meedoen in een kraampje.


De Coöp: feestelijke opening op 26 september

Eindelijk is het zover: op zaterdag 26 september gaat de Coöp-tuin om 11.00 uur officieel open! Het blijft niet bij lintjes knippen…

Je kunt een kijkje nemen in de gemeenschappelijke tuin en kas. En… er komt een markt met kraampjes op het parkeerterrein. We hebben al veel in de steigers staan, maar er zijn vast meer ideeën. Zin om mee te doen in een kraampje?

 

HUISGEMAAKTE SOEP van de Coöp met eigen gekweekte groenten, broodjes vers bereide kip en wraps met geroosterde groenten. Heb je nog groenten uit je tuin over en vind je het leuk als wij die in de soep doen, neem ze dan mee naar de opening! Alle lekkers gaat voor kleine prijsjes weg – de opbrengst gebruiken we voor de huur van de kraampjes, aankoop materiaal voor aankleding en workshops op deze dag.

 

KOFFIE EN THEE is te koop bij het buitenkraampje van de kantine. Binnen kun je ook terecht voor fris en de favoriete Viersprong-snacks. En – tuurlijk gaat de zon schijnen – het vriesvak ligt vol met ijsjes voor de jonge tuinmannen en -vrouwen.

 

HUISGEMAAKTE JAM EN GEHEIME RECEPTEN: deel je huisgemaakte producten en goed bewaarde recepten: de Coöp koopt je eigen gemaakte jam, chutney en compote in voor 2 euro per potje in, en verkoopt die voor 3 euro. De opbrengst van 1 euro gebruiken we weer voor de invulling van deze dag. In deze kraam verklappen Peter en Jos ook het geheim van hun bramengelei en… pittige tomatenjam (met sambal???). Je kunt voorproeven! Wil je eigen producten inbrengen, neem dan contact op met Kimberly (06-18 88 10 65).

 

AARDBEIENPLANTJES en POTGROND: de Coöp is alweer volop bezig met komend jaar: we hebben 100 aardbeienplantjes te koop, nog wat vijgenbomen en natuurlijk zakken potgrond (40 liter voor 3 euro) en tuinaarde (30 liter voor 2 euro). Bespaar je gesjouw en sla je slag!

 

BLOEMSCHIKKEN: Onze Levenslustige Bloemschikster is helaas verhinderd. Onvervangbaar, maar toch… wie wil het stokje deze dag overnemen en met bloemen en takken van ons complex mooie composities maken? Zo kun je anderen weer inspireren. Meld je aan bij Gemmeke (06-147 844 08). En wie liever komt kijken: breng mooie takken, vruchten en bloemen mee naar het kraampje en ontdek wat je daarvan kunt maken!

 

ZADEN RUILEN:
heb je zaden over, wil je jouw heerlijkste tomaten delen met anderen of eens iets anders proberen? Je bent welkom in de zadenruilkraam! Niet iedereen houdt van verrassingen dus verpak je zaadjes in een zakje met daarop de soort of een omschrijving. TIP: In de volgende nieuwsbrief lees je alvast hoe je goed kiemende zaden overhoudt van je favoriete (tomaten)plant.

 

HELPENDE HANDJES: in dit kraampje kun je je oriënteren op grote en kleine klussen op het complex waarvoor vrijwillige handjes nodig zijn. Van eenmalige acties zoals een vergeten hoek op het complex onder handen nemen, tot een workshop (helpen) organiseren, af en toe een bardienst draaien, meedenken over de inrichting van de Viersprong, tot coördinator tuingroep (nieuwe functie). Kom een kijkje nemen en laat je verrassen. Corrie vertelt er graag meer over. NIETS MOET, alle (beetjes) hulp helpen en je leert weer nieuwe enthousiaste mensen op het complex kennen.

 

IDEEËNWAND: heb je een idee voor ons tuincomplex dat je graag wilt uitwerken met een paar mensen? Plak het op deze wand, met je naam en contactgegevens. Dan kunnen anderen aansluiten door ook hun naam en mail/telefoonnummer erbij te zetten. De Coöp zorgt dat jullie elkaar straks weten te vinden.

 

NUMMERBORDJES MAKEN: hier kun je zelf een bordje met je tuinnummer maken – wij zorgen voor hout, kwasten, verf, enne… misschien is er een super creatieve medetuinder deze kraam verder wil invullen? Neem dan contact op met Jolanda (06-30 82 59 92).

 

EN HIER ??? komt misschien jouw inbreng – heb je een gaaf idee voor een kraampje of buitenactiviteit op de parkeerplaats, neem dan gauw contact op met Kimberbly (06-18 88 10 65).

 

MUZIEK: tja, hier is het nog even oorverdovend stil. Maar wat is een feestje zonder muziek? Wie wil de boel komen opvrolijken met gitaar, hoempapa of triangel? Laat van je horen en neem contact op met Kimberbly (06-18 88 10 65).

 

OOK BELANGRIJK… omdat corona nog steeds onder ons is, gaan we de hele parkeerplaats gebruiken voor de kraampjes. Er komt een looprichting en we zullen zelf rondlopen om iedereen te herinneren aan de 1,5 meter afstand. Blijf er zelf ook alert op!

 

PRAKTISCH: de officiële opening is om 11.00 uur. Daarna start de markt. Die duurt tot 15.00 uur. Neem klein geld mee voor de kleine prijsjes. En heb je nog ideeën voor een kraampje, wil je meehelpen op een kraam, of meewerken met de opbouw, laat het ons weten via decoop@atv-levenslust.nl