Close


Nieuwsbrief 2020 – 15


De luiken van de Viersprong zijn toe, de waterkranen afgesloten, herfstiger dan dit kun je het niet krijgen. Maar stilzitten, neeee…


Opening en markt Coöp was feest!

De regen kwam met bakken omlaag bij het opzetten van de tent en kraampjes. Maar nét voor de opening brak de zon door. Met gelukkig toch veel belangstelling. Dankjewel alle vrijwilligers en bestuur voor de hulp. En alle tuiniers, leuk dat jullie langskwamen – op veilige afstand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bestuur: versnipperaar in aantocht

De versnipperaar komt er weer langs op zaterdag 28 november. Alle tuinleden mogen hun snoeihout op vrijdag 27 november de hele dag naar de grote parkeerplaats midden op het complex komen brengen. Begin met stapelen aan de stoeprand vóór het rood-witte lint.
Het snoeihout wordt de volgende dag, zaterdag 28 november, met een kraanwagen ‘opgeknijpt’ en ter plekke versnipperd. Vanaf zondag 29 november is het weer houtsnippers kuieren dus.

 

 


Bestuur: Viersprong gonst

Vanwege corona zijn de luiken van de Viersprong weer dicht. Maar binnen gonst het… Jullie lazen al over het plan om het terras met vier dakplatanen om te toveren tot een aantrekkelijke, schaduwrijke plek. De klussenclub gaat ze in februari planten. Maar ook het interieur gaat op de schop. We willen graag een groepje samenstellen dat over een verbouwing gaat nadenken. Daarbij is een binnenhuisarchitect heel welkom, maar ook andere mensen met goede/leuke ideeën. Neem contact op met Peter de Groot (06 51 03 75 83).

 

 

 


De Coöp: snoeicursus online

De snoeicursus die Jos Franssen op 31 oktober zou geven, kan vanwege corona niet doorgaan. Vandaar dat Jolanda een filmpje heeft gemaakt waarin Jos een pruimenboom onder handen neemt. Klik hier en hier om zijn instructies niet te missen!
Alle filmpjes komen uiteindelijk op een verzamel-site te staan.

 


Tuingroep 1-4: even bij-appen

In maart gingen de vier tuingroep-apps van start. En hoe staat het ermee?

Paul: Bij ons in Tuingroep 1 zijn 35 van de 49 tuinen aangesloten. De meeste op beide groepen, Whatsapp en mail voor respectievelijk urgente en minder urgente zaken. Bij sommige tuinen zijn beide partners lid van de Whatsapp-groep. Er ‘ontbreken’ nog 14 tuinen. De groep wordt spaarzaam gebruikt, maar wel nuttig. We hebben een korte discussie gehad over het al dan niet plaatsen van camera’s. Verder mededelingen over storingen in het watersysteem. En ik heb de mededeling van het bestuur doorgestuurd dat er enkele jongens verantwoordelijk bleken voor een deel van de inbraken en vandalisme. Daarmee laten we het onderwerp beveiliging even rusten.

Kimberley: Onze Tuingroep 2-app heeft 23 leden. De app wordt alleen voor calamiteiten gebruikt. Ik krijg wel steeds meer apps of het ook voor andere zaken gebruikt mag worden. Laatst is dit ook gebeurd voor het uitlenen van spullen. Ik denk dat ik in de groep ga gooien of er mensen bezwaar hebben tegen het delen of vragen van andere zaken in de groep. Misschien ook een mail-groep erbij zoals bij Tuingroep 1?

Barbara: Tuingroep 3 heeft inmiddels 19 leden. Ook bij ons wordt de groep spaarzaam gebruikt, alleen voor calamiteiten en een enkele vraag. De sproei-installatie staat op nummer één wat betreft onderwerpen.

Leonie: Onze Tuingroep 4-app heeft nu 25 leden, dus daar is nog ruimte voor groei!
Er zijn ook wat mensen uitgestapt, vooral omdat er ook andere dingen besproken werden dan calamiteiten. Al valt het berichtenverkeer mij reuze mee. De meeste mensen stellen zich kort even voor. Dat is leuk! Verder zijn de onderwerpen vooral gevonden of te leen gevraagde gereedschappen. En natuurlijk de gebroken waterleiding en de jonge katjes.

 


Ideeën voor activiteiten van de Coöp, meehelpen met de nieuwsbrief? Laat het weten via: decoop@atv-levenslust.nl