Close


Nieuwsbrief 2020 – 05


Na ruim beraad gaan de zomertoiletten komende dinsdag 24 maart toch open. En na inbraak is tuingroep 1 een groepsapp gestart voor calamiteiten.

 


Bestuur: zomertoiletten open

Het coronavirus is zeer besmettelijk en een reëel gevaar voor de gezondheid. Toch is het wintertoilet tot nu toe opengebleven. Het bestuur heeft daarover uitgebreid gediscussieerd. Bij sluiting zouden veel mensen niet meer naar hun tuin kunnen.
We beseffen dat toiletruimtes een onveilige plek kunnen zijn, maar hebben toch besloten op dinsdag 24 maart alle zomertoiletten te openen. Niet slechts één unit, want dat leidt tot een concentratie van het besmettingsgevaar. Bijvoorbeeld als zich een wachtrij vormt. We doen liever aan spreiding van het bezoek.
We vragen iedereen heel terughoudend gebruik te maken van de toiletten. Ze worden iedere dag schoongemaakt, inclusief de deurkrukken. Draag bij een bezoek alsjeblieft handschoenen en neem ontsmettingsspray mee.

 


Tuingroep 1: app voor calamiteiten

Kort geleden kregen leden van tuingroep 1 (tuin 1-48) te maken met ongewenst, nachtelijk bezoek, dat vernielingen aanrichtte, tuinmeubilair versleepte en in een kweekkasje een ‘feestje’ bouwde. Paul Roos (tuin 24) heeft nu een groepsapp aangemaakt voor deze tuingroep. Een flink aantal medetuiniers is al aangesloten.
Via de app kunnen zij elkaar snel contacten bij calamiteiten. Een voorbeeld: in tuin 45 zijn stoelen uit een – waarschijnlijk nabije – tuin gevonden. Een andere tuinier vond een oude fiets, herkomst onbekend. Via de app zijn de rechtmatige eigenaars hopelijk snel te vinden.
Deze app is bedoeld voor tuingroep 1 – dit om de kring behapbaar te houden. Leden van deze tuingroep kunnen via paul@paulroos.nl hun mobiele nummer doorgeven.
Tuingroep 2, 3 en 4 kunnen ieder natuurlijk ook zo’n app aanmaken. Wie wil dat voor zijn/haar tuingroep doen? Laat het weten via decoop@atv-levenslust.nl, dan melden we dat in de volgende nieuwsbrief, zodat je elkaar kunt vinden.
Zodra de strenge coronamaatregelen versoepeld worden, organiseert het bestuur een tuindersoverleg over inbraak op het complex. We houden iedereen op de hoogte!

 


Bestuur: gasflessen op afspraak

Het clubhuis is gesloten, maar wie zijn lege gasfles wil omruilen, kan bellen met het bestuur, 06 510 375 83, voor een afspraak.