Close


Nieuwsbrief 2020 – 08


Ze kunnen niet meer wachten… de plantjes van de Coöp moeten NU de grond in. Dus sla je slag en kom ze a.s. zaterdag en zondag gratis afhalen. Brengen mag ook. Een ruilmarkt, maar dan ‘op afstand’. De koffie en thee hou je van ons tegoed!

 

 

 

 


De Coöp: kom gratis plantjes halen

We schreven het al in de vorige nieuwsbrief: de kweekplantjes in de kas van de Coöp groeien de pan uit. Corona of niet: ze moeten NU de grond in.
Daarom zetten we komend weekend 2-3 mei lange tafels neer met onze piepjonge kweek. Hou je vast: er zijn leeuwenbekken, petunia’s, ijsbloempjes, cosmea’s, allerlei soorten sla, bloemkool, spruitkool, paksoi, bleekselderij, peultjes, aubergines, tomaten, pepers. En alles is gratis.
Neem mee zo veel je wil en geef het een mooi plekje in je tuin. En als straks die ijsbloemen opengaan en je de peultjes oogst, denk dan nog even aan de Coöp. En kom weer een kijkje nemen. Want zodra het mag, gaan we op de zaterdagen écht open!

 

 

 


De Coöp: eigen inbreng

Wil je komend weekend ook zelf wat inbrengen? Hartstikke gaaf!
Heb je zelf pootgoed over, zet het erbij (met briefje wat het is), dan kunnen anderen dat ook meenemen. Een ruilmarkt, maar dan ‘op afstand’.
Wil je wat bijdragen voor de Coöp-tuin, dan kun je dat kwijt in het geldbusje op tafel.
En heb je nog leuke ideeën voor de toekomst van de gemeenschappelijke tuin, breng ze in! We leggen een schriftje klaar.

 

 


De Coöp: even kennismaken

‘We’ zijn nog een klein clubje, dus even voorstellen:

Jos op tuin 260. Zit hier sinds 2016, helft sier- en helft moestuin. Aanstichter van al het moois. Maakte ons bekend met de ‘pottenpers’ en is een geduldige vraagbaak voor de groentjes onder ons.

 

 

 

 

 

 

Buurvrouw Jolanda op tuin 259, boordevol frambozen, fruitbomen en mooie planten. Is in eigen kas van alles aan het uitproberen, groenten en planten. Aanstekelijk enthousiast en creatief met potjes en verf.

 

 

 

 

 

 

Peter op nummer 252, heeft een sier- en moestuin en bouwde er een prachtig huisje. Die handigheid komt super van pas in onze tuin. En prima koffiezetter ook nog.

 

 

 

 

 

 

 

Liesbeth zit al twintig jaar op tuin 162, sier met wat fruitstruiken en -bomen. Stiekem verslaafd aan tuinieren. En… heerlijk om met een groep medetuiniers iets op te zetten voor iedereen.

 

 

 

 

 

 

Kimberly zit op tuin 54, die heeft ze sinds november 2018, met bloemen, groente en fruit. Vindt het heerlijk om naast drukke baan en studie even hoofd leeg te maken en zaden en ideeën uit te wisselen op de tuin. Beheert ook de calamiteiten-app van tuingroep 2.

 

 

 

 

 

 

Gemmeke zit sinds twee jaar op tuin 71. Tuin is mengelmoes, heerlijk om te zijn. Vindt alles leuk, zolang ze maar niet de baas hoeft te zijn… Vult de nieuwsbrief en zoekt schrijfmaatjes! Extra tuinmaatjes zijn natuurlijk ook welkom…

 

 

 

 

 

 


Bestuur: snoeihout

Tuin 254 is van en voor iedereen. Natuurlijk maakt de Klussenclub hier gebruik van. Maar ook onze tuinders kunnen hier het hele jaar snoeihout brengen. Wel alleen op afspraak en tijdens openingstijden van de Coöp, dus alleen op zaterdag. De mensen van de Coöp doen niet meer dan controleren of het gaat om snoeihout. Er mogen geen andere dingen gebracht worden.
Als er een boom is omgezaagd, kan onder dezelfde voorwaarden het snoeihout gebracht worden. De stam van de boom moet de tuinder zelf opruimen. Dat is geen snoeihout en dat kunnen wij niet versnipperen.
Mocht in de loop van het jaar de bak overvol raken, dan onderzoeken we of de boel versnipperd wordt of opgehaald.

 


Meedenken over de tuin, helpen met opbouwen, met kweken of meehelpen met de nieuwsbrief? Alle hulp is welkom. Laat het ons weten via: decoop@atv-levenslust.nl