Close


Nieuwsbrief 2020 – 09


Misgegrepen op de Coöp-plantjesdag van twee weken geleden? We organiseren in mei en juni nog twee keer een plantjesmarkt – tegen (bijna) weggeefprijsjes.

 


De Coöp: vliegende plantjes

De gratis-plantjes-actie van de Coöp op 2-3 mei was een groot succes! De peultjes, courgette, aubergine, paksoi, tomaten, petunia’s en ijsbloemen vlogen weg. En de bakken vol sla gelukkig ook, want die hadden we wel heel erg enthousiast ingezaaid…
En heel wat tuiniers kwamen zelf plantjes inbrengen. Die vonden hun weg weer naar andere tuiniers. Er waren ook een boel leuke ideeën, van cursus duurzaam tuinieren tot lampionnentocht. En donaties om verder te kunnen. En dat doen we natuurlijk ook…

 


De Coöp: volgende marktdagen

De kweekkas raakt alweer aardig gevuld. Vóór de zomervakantie organiseert de Coöp nog twee keer een plantjesmarkt van nieuwe kweek en grotere planten. Niet helemaal gratis, maar nog altijd voor weggeefprijsjes.
En wil je zelf nog planten inbrengen: heel graag! Het kan ook tussendoor, zet ze bij het hek, dan nemen wij ze mee naar binnen.
Noteer in je agenda: plantjesmarkt op zaterdag 23 mei en 13 juni, van 10-14 uur.

 

 

 

 


De Coöp: potjes en gereedschap over?

Heb je nog tuingereedschap over? Breng het in bij de Coöp, wij kunnen het goed gebruiken. Op de foto zie je wat we al opgescharreld hebben uit eigen schuurtjes.
Ook kweekpotjes zijn heel welkom (hele kleintjes van 8-10 cm doorsnee). Liever geen grotere potten, want daar verdrinken we inmiddels in.
En leuke ideeën? Daar hebben we altijd plek voor!

 

 

 

 

 

 


De Coöp: vrooooommm

Vanwege de corona houden we ons nog even in met activiteiten, maar er zijn volop ideeën voor cursussen, gezamenlijke inkoop, uitwisseling en kinder-doe-dingen. Die verdwijnen niet in een stoffige la. We gaan echt ‘los’ zodra het veilig kan!

 

 

 

 


Klussenclub: node gemist

Wanneer je nu over de oprijlaan fietst of loopt, zie je hoe het onkruid de borders overwoekert. De Klussenclub moest vanwege corona noodgedwongen stoppen. Maar af en toe zie je toch een paar verdwaalde klussers in de weer. We duimen dat er straks weer gezamenlijk geschoffeld en geknipt kan worden, want van kleefkruid wordt niemand blij… Tot die tijd is alle individuele hulp welkom. Dus wie moed heeft: grijp een hak of schoffel en maak een metertje onkruidvrij. Een uurtje opschoondag, maar dan in je uppie. Iedereen toch een beetje blij…

 


Van het bestuur: snoeihout

In de vorige nieuwsbrief stond dat tuinders beperkt snoeihout kwijt kunnen in de betonnen bakken naast de Coöp. Hier volgen nog wat nadere instructies.

  • Breng alleen grotere takken van minimaal 1,5 meter lengte; het moet verantwoord zijn deze in de hakselaar te steken.
  • Kortere takken dien je zelf te verwerken of af te voeren.
  • Geen takken dikker dan 20 cm en geen boomstronken – deze kunnen niet in de hakselaar.
  • Ander tuinafval kun je niet kwijt in de betonnen bakken; dit is alleen voorbehouden aan de Klussenclub.
  • Snoeihout aanbieden kan alleen tijdens openingsuren van de Coöp, dus de komende tijd op 23 mei en 13 juni. In de vakantiemaanden juli / augustus kun je geen snoeihout aanleveren.

 

 


Meedenken over de tuin, helpen met opbouwen, met kweken of meehelpen met de nieuwsbrief? Alle hulp is welkom. Laat het ons weten via: decoop@atv-levenslust.nl