Close

Uitleg kosten


Overnameprijs

De bij een tuin genoemde voorlopige overnameprijs bestaat uit de volgende componenten:

* Taxatiewaarde van de tuin (vastgesteld door de vereniging)

* Waarborg  € 100

* Entreegeld € 75

* Taxatiekosten € 60.

* Overdrachtskosten 2% van het overnamebedrag (met een

minimum van € 22,70)

* Tuinhuur naar rato, voor de resterende maanden v/h kalenderjaar.

* Verzekering (indien van toepassing) naar rato, voor de resterende maanden v/h kalenderjaar.

Voor een tuinovername zal een aanbetaling van € 250 worden gevraagd. Dit bedrag dient contant te worden voldaan.

De jaarlijkse kosten voor het hebben van een tuin:

  1. Contributie € 42,50 (2017)
  2. Tuinhuur : € 1,15 per m2 voor BL en € 1,20 per m2 voor VT, KM en DH
  3. Verzekering (tuin/kas)

14 november 2016

Provençaalse worteltjes

Provençaalse worteltjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 bos worteltjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groenten- of kruidenbouillontablet
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden of tijm
  • 1 theelepel honing of suiker
  • versgemalen peper

Bereiding:
Maak de worteltjes schoon en snij deze in schuine stukjes van plm. 2 cm.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Verhit de olie in een pannetje.
Bak hierin al omscheppend de knoflook en het sjalotje glazig tot ze beginnen te geuren.
Voeg de worteltjes toe en schep alles goed om.
Verkruimel de bouillontablet.
Voeg de bouillontablet, kruiden en honing of suiker toe.
Voeg 6 eetlepels water toe en breng aan de kook.
Zet de warmtebron heel laag en laat de worteltjes onder voortdurend omscheppen (beet)gaar worden.
Maak op smaak met wat versgemalen peper.

Bij mij wil iedereen altijd een groene salade erbij.  Maak een dressing van 5 delen notenolie en 1 deel goede azijn of balsamico, zout en peper erbij en goed schudden of kloppen. Maak de sla extra feestelijk met plakjes avocado, asperge tips of gele boterboontjes en wat noten.

Voor de vleeseters kun je er een mooi stuk gebraad bij geven, maar echt nodig is het niet, zeker niet als je na deze gang een kaasplankje opdient. Kies kazen die je lekker vindt, één of twee zachte, één of twee harde, een blauwe, een geitenkaasje, kortom van alles wat, scherp en mild.

Tot slot een toetje dat van te voren grotendeels klaargemaakt kan worden.