Close

Marjons recepten

Italiaans eten

Dit keer Italiaanse recepten in het Italiaanse themanummer. Het Italiaans menu is anders dan we in Nederland gewend zijn, het bestaat uit de volgende gangen: Antipasto: Het voorgerecht, vaak wat vlees…
Lees verder

Uiencake met basilicum en brie

Ingrediënten: 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra voor de brie 3 eieren, losgeklopt 125 ml karnemelk grote bos basilicum, ± 40 blaadjes (bij de Turkse winkel) 50 g boter, gesmolten 150 g uien…
Lees verder

Gepaneerde knolselderij

Ingrediënten: 1 kleine knolselderij 1 ei ca 50 g gemalen pittige kaas bloem paneermeel snuifje tijm 2 – 3 eetlepels olijfolie Bereiding: Maak de knolselderij schoon en snij hem in plakken van c…
Lees verder

Lekker eten met de kerstdagen

Nauwelijks te geloven dat 2017 alweer bijna voorbij is. Het stemt mij altijd een beetje weemoedig; de tijd gaat zo snel. Maar met de kerstdagen op komst kan ik mezelf weer helemaal blij maken door te …
Lees verder

Kweepeermosterd

Ingrediënten: 2,5 kilo kweepeerpuree 300 gram gemalen mosterd / mosterdmeel handje mosterdzaad (optioneel) 1,5 liter droge witte wijn 1 liter wijnazijn of ciderazijn 1 kilo suiker 4 sinaasappels (all…
Lees verder

Indische wokschotel

Ideaal om restjes groentes op te maken en gezond veel groente te eten. Ingrediënten (voor 4 personen): 1 of 2 uien, gesnipperd knoflook, gehakt, naar wens 700 gr gebroken sperzieboontjes 1 flinke win…
Lees verder
Cappuccino Pavlova

Cappuccino Pavlova

Ingrediënten (voor 4 personen): 125 gr suiker 2 tl instant espresso-poeder (absoluut geen instant koffie-korrels) 2 eiwitten snufje zout 1 tl maïzena 1/2 tl witte wijnazijn 150 ml volle room 1 tl ca…
Lees verder
Provençaalse worteltjes

Provençaalse worteltjes

Ingrediënten (voor 4 personen): 1 bos worteltjes 1 sjalotje 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 groenten- of kruidenbouillontablet 2 theelepels Provençaalse kruiden of tijm 1 theelepel honin…
Lees verder
Rode uientaart met geitenkaas

Uientaart

Ingrediënten (voor 4 personen): voldoende bladerdeeg om een vlaaivorm mee te bekleden 6-8 flinke (rode) uien 2 el bruine suiker flinke scheut heel goede balsamico (moet echt goed zijn anders wordt he…
Lees verder

Pompoensoep

Ingrediënten (voor 4 personen): 1 kleine pompoen (liefst die diep oranje van eigen tuin of van de natuurwinkel) 3 of 4 bouillonblokjes ca 750 ml water of iets meer 2 dl room peper, zonodig nog wat zo…
Lees verder

Zevenblad

Weet je dat zevenblad ook een smaakvolle groente kan zijn? Gebruik alleen de jonge blaadjes, ouder blad kan laxerend werken. Gebruik zevenblad als spinazie, bijvoorbeeld door het met een gesnipperd ui…
Lees verder

Luxe pruimentaart á la Marjon

Voor de taartbodem 125 gr boter 100 gr witte basterdsuiker 1 ei 250 gr bloem snufje zout eventueel 2 eetlepels koud water huishoudfolie of voldoende bladerdeeg om een bakvorm mee te bekleden bakpapier…
Lees verder

Aardappel, ui en brietaart

Ingredienten 375 gr bladerdeeg 750 gr vastkokende aardappels, in blokjes van 3 cm 60 ml olijfolie 4 uien, in dunne ringen 2 of meer tenen knoflook, geperst 4 eetlepels verse tijmblaadjes 2,5 eetlepel …
Lees verder