Uiencake met basilicum en brie

Ingrediënten:
- 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra voor de brie
- 3 eieren, losgeklopt
- 125 ml karnemelk
- grote bos basilicum, ± 40 blaadjes (bij de Turkse winkel)
- 50 g boter, gesmolten
- 150 g uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 175 g rijpe (boeren)brie
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng het bakmeel goed met de eieren en 50 ml van de karnemelk tot een dik mengsel.
Roer de rest van de karnemelk erdoor.
Snijd de helft van de basilicumblaadjes heel fijn en voeg met de iets afgekoelde boter, uien en knoflook toe en meng goed.
Breng op smaak met zout en peper. Het moet een dik schepbaar beslag zijn.
Bestuif de plakjes brie met wat bakmeel en klop het teveel eraf.
Schep de helft van het beslag in de vorm, strijk glad en beleg met de plakjes brie.
Verdeel de basilicumblaadjes erover en schep de rest van het beslag erop. Strijk glad.
Bak de cake 70-80 min. in het midden van de oven en temper na 10 min. de temperatuur naar 180°C. Een satéprikker die je er in het midden insteekt, moet er droog uitkomen.
Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat iets afkoelen.
Dit recept is heerlijk met een groene salade.