Close

14 november 2016

Uientaart

Rode uientaart met geitenkaas

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • voldoende bladerdeeg om een vlaaivorm mee te bekleden
  • 6-8 flinke (rode) uien
  • 2 el bruine suiker
  • flinke scheut heel goede balsamico (moet echt goed zijn anders wordt het allemaal te zuur en te scherp)
  • 250 gram verse geitenkaas
  • olijfolie om de uien in te bakken
  • peper en zout

Bereiding:
Bekleed een vlaaivorm met bakpapier en daarin het bladerdeeg.
Bak de bladerdeegbodem ca 20 min blind op 180 graden C.
Snijd de uien in ringen, bak ze in de olijfolie zacht, maar niet bruin, bestrooi met de bruine suiker en laat even karamelliseren. Dan de balsamico erbij en laten verdampen. Peper en zout er bij (let op: de geitenkaas is ook al zout)
Leg de uien op de voorgebakken bladerdeegbodem, verkruimel de geitenkaas erover en zet alles nog ca 10 minuten in de oven (180 graden C) tot de kaas iets smelt (geitenkaas smelt niet zo makkelijk als gewone kaas, maar dat hoeft ook niet, er mogen best herkenbare brokjes kaas blijven) en een beetje kleurt en de rand van het bladerdeeg mooi goudbruin is.