Close

Uitleg kosten


Overnameprijs

De bij een tuin genoemde voorlopige overnameprijs bestaat uit de volgende componenten:

* Taxatiewaarde van de tuin (vastgesteld door de vereniging)

* Waarborg  € 100

* Entreegeld € 75

* Taxatiekosten € 60.

* Overdrachtskosten 2% van het overnamebedrag (met een

minimum van € 22,70)

* Tuinhuur naar rato, voor de resterende maanden v/h kalenderjaar.

* Verzekering (indien van toepassing) naar rato, voor de resterende maanden v/h kalenderjaar.

Voor een tuinovername zal een aanbetaling van € 250 worden gevraagd. Dit bedrag dient contant te worden voldaan.

De jaarlijkse kosten voor het hebben van een tuin:

  1. Contributie € 42,50 (2017)
  2. Tuinhuur : € 1,15 per m2 voor BL en € 1,20 per m2 voor VT, KM en DH
  3. Verzekering (tuin/kas)

18 februari 2016

Witte bonen met tomaat, knoflook en tijm (voor 4 personen)

Onderstaand verrukkelijke recept behoeft nauwelijks omkijken en verwarmt je op een koude voorjaardag.

Ingrediënten

  • 500 gr gedroogde witte-,cannellini- of pronkbonen, een nacht geweekt

Of 2 grote potten witte bonen ( bij voorkeur van HAK)

  • 4 of meer tenen knoflook in dunne plakjes
  • 6 kleine uien of sjalotten in ringen gesneden
  • 6 tomaten, gehalveerd
  • 1 potje gedroogde tomatentapenade (bv. bij AH)
  • 500ml stevige groentebouillon
  • 4 takjes tijm
  • klein potje kappertjes
  • 4 eetlepels verse, gehakte peterselie
  • peper, zout en eventueel wat maggi

Voor de vleeseters:

  • 250 gr gebakken dobbelsteentjes gerookt spek

 

Verwarm de oven op 180 graden C.

Doe de bonen, knoflook, uien, tomaten, bouillon, tijm en eventueel de gebakken spekjes in een ovenvaste pan of schaal met deksel die ook op het vuur kan.

Breng alles aan de kook en zet de afgedekte pan of schaal in de oven. Kook de bonen ca 1 uur (15 minuten voor bonen uit pot). Voeg dan zout, peper en de kappertjes toe en zet de pan of schaal nog 20 minuten (10 minuten voor bonen uit pot) terug in de oven.

Controleer of de bonen gaar zijn, zo niet dan nog even in de oven.

Je kunt de bonen natuurlijk ook op het fornuis koken, doe dan wel een sudderplaatje op het gas, tegen het aanbranden.

Bestrooi de bonen bij het opdienen met de peterselie.