Close

4 september 2016

Zevenblad

Weet je dat zevenblad ook een smaakvolle groente kan zijn?

Gebruik alleen de jonge blaadjes, ouder blad kan laxerend werken. Gebruik zevenblad als spinazie, bijvoorbeeld door het met een gesnipperd uitje en (als je dat lekker vind, een teentje knoflook) in wat olie te roerbakken. Een scheutje room erbij en je zult vast minder mopperen op het zevenblad.

En snijd eens wat jonge blaadjes fijn en doe ze door een omelet.

Of maak er een soepje van door 250gr geschilde aardappels gaar te koken in 1 liter sterke bouillon (dat kan van blokjes), 2 forse handen zevenblad toe te voegen en 5 minuten mee te laten koken. Dan het vuur uit, een flinke scheut room er door en pureren met de staafmixer of de soep door een draaizeef wrijven. Tot slot wat peper en zonodig nog iets zout.

Zevenblad kan ook door de sla gebruikt worden, net zoals jonge blaadjes van paardenbloem en zuring. Versier je salade met madeliefjes of maartse viooltjes en de koude, donkere dagen van de winter zijn vergeten.