Close


Nieuwsbrief 2020 – 02


De gemeenschapstuin krijgt steeds meer vorm. De kweekbakken zijn gevuld met grond, de eerste plantjes komen binnen en de Klussenclub heeft van sloophout een mooi hek om de tuin getimmerd. Maar er gebeurt meer op het complex…

 


Opknapbeurt paden 9-13 maart

Vanaf maandag 9 maart krijgen de asfaltpaden op ons complex een opknapbeurt. Het gaat om lokale reparaties van zo’n 70 slechte plekken over het hele complex. De boel wordt niet afgezet, dus onze tuinen blijven linksom of rechtsom wel bereikbaar.
De klus wordt geklaard door een aannemer in opdracht van de gemeente. Er komt een schaftkeet met sanitair op de parkeerplaats bij het clubhuis, voor de acht mensen die aan het werk gaan. Ze zullen ongeveer een week bezig zijn. Groot onderhoud aan de paden (helemaal opnieuw asfalteren) zit nog in de pen…

 

 

 

 


Hakselen op 21 maart

Zaterdag 21 maart staat de hakselaar vanaf 8.30 uur weer klaar. Snoeimateriaal kan iedereen achter de linten op de parkeerplaats neerleggen: van vrijdagmiddag 20 maart tot zaterdag 21 maart 10 uur. Let op: alleen harde materialen zonder touw eromheen. Geen dikke stammen, stronken met aarde eraan of houten palen. Het parkeerterrein is deze zaterdag voor auto’s afgesloten.

 

 


Waterrr… na 23 maart

Met deze natte winter moet je er misschien nog niet aan denken; de regentonnen lopen over. Maar wie weet wat de lente en zomer in petto hebben. Na 23 maart wordt in alle tuinen de sproeileiding weer aangesloten. Da’s best een klus, dus maak het de ‘watermannen’ niet te moeilijk. Haal overhangende takken, bouwsels en begroeiing weg, zodat ze zich niet allerlei in bochten hoeven te wringen om bij de kraan te komen. Alvast bedankt!

 

 

 

 


Zomertoiletten

Na 23 maart gaan ook de zomertoiletten weer open. Ze worden dagelijks schoongemaakt door een mevrouw. Help haar een beetje mee door de boel schoon achter te laten.

 

 

 

 


Kweekgoed en zaailingen over?

De Coöp-club is al druk bezig met zaaigoed en het verzamelen van al te enthousiast groeiende planten uit eigen tuin om de kweekkas en buitenbakken op de Coöp te vullen. De stagiairs van Kentalis gaan straks helpen met het verspenen en verpotten. Want bij de feestelijke opening op 18 april moet er natuurlijk wel wat staan!
Bij deze ook een oproep: heb je zelf zaaigoed, stekken, planten of struiken over? Geef ze dan aan de Coöp-club, die kan alles goed gebruiken. Zijn we er niet? Zet je gift dan achter het ijzeren hek van de tuin, daar vinden we het wel.

 


1e nieuwsbrief gemist?


Voor wie de eerste nieuwsbrief nog niet geopend heeft: hij staat op de website > tuincomplexen > Delftse Hout. En hij hangt in de informatiekastjes op het complex. Zo blijft iedereen bij!

 

 

 

 

 

 


 

Meedenken over de tuin, helpen met opbouwen, met kweken of meehelpen met de nieuwsbrief? Alle hulp is welkom. Laat het ons weten via: decoop@atv-levenslust.nl

 


KALENDER: zet vast in je agenda

  • 9 – 13 maart: onderhoud asfaltpaden
  • 11 maart: poetsen in De Viersprong
  • 21 maart: hakseldag
  • v.a. 23 maart: zomertoiletten gaan open en sproeileiding wordt weer aangesloten
  • 26 maart: ledenvergadering Delftse Hout
  • 18 april: feestelijke opening ‘de coöperatie’ (meer nieuws volgt nog)
  • 9 mei: opschoondag