Close


Nieuwsbrief 2020 – 06


Op aandringen van de gemeente en het RIVM gaat ATV Levenslust op alle complexen één beleid voeren. Laten we ons met z’n allen aan de regels houden, zodat er geen ongelukken gebeuren en onze tuinen open mogen blijven!

 


Bestuur: extra maatregelen

De voorzitter van het hoofdbestuur, Toos Tholen, heeft van de gemeente en het RIVM te horen gekregen dat we mensen moeten ontmoedigen naar het tuincomplex te komen. We gaan nu één beleid voeren op alle tuincomplexen.

Voor ons complex Delftse Hout betekent dat per direct:

  • De toiletten gaan allemaal dicht, waardoor mensen korter op hun tuin zullen blijven. Er komt een poster te hangen.
  • Op de parkeerplaats mogen maximaal 10 personenauto’s staan, zodat mensen de verplichte 1,5 meter afstand van elkaar kunnen aanhouden. Dit geldt voor de parkeerplaats bij het clubhuis (10) en voor die aan Noordeindseweg (10). Dit wordt aangegeven op een poster.
  • Op ‘verkeerspunten’ komen posters te hangen om iedereen te herinneren aan de verplichting 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De posters zijn onder andere te vinden bij de watertappunten bij de toiletten, en op de deur van het clubhuis.
  • Lijnen op het asfalt bij de watertappunten op het complex, met hetzelfde doel.

Houd je alsjeblieft aan deze regels om erger te voorkomen. De meeste kans ook dat zo ons complex open kan blijven!


Bestuur: wisseling van de wacht

Per 1 april is Jos Fransen geen lid meer van ons bestuur. Fee van der Lans zal Tuinzaken van Jos overnemen. In de volgende Ledenvergadering zal het bestuur haar voordragen en kunnen de leden haar officieel benoemen.
Voor nu alvast veel dank aan Jos, die de afgelopen jaren heel veel werk heeft verzet. Zo zorgde hij dat er afgelopen maandag toch een enorme berg snoeihout versnipperd kon worden! De Klussenclub, de Coöp en alle andere tuiniers wisten er wel raad mee: de bergen houtsnippers waren dinsdag al grotendeels weg geschept.

 


Tuingroep 1-4: allemaal een groepsapp

Op Pauls idee van een groepsapp voor calamiteiten en vandalisme (per tuingroep) hebben direct een paar mensen gereageerd. Wat fijn! Er zijn nu vier contactpersonen die voor hun eigen tuingroep een groepsapp voor calamiteiten gaan opzetten.

De app is bedoeld voor calamiteiten, vandalisme en de nasleep daarvan. De beheerder/contactpersoon zal dat aangeven in de ‘huisregels’ van de app.
Stuur een mail met je telefoonnummer naar de contactpersoon van je eigen tuingroep (zie boven). Die voegt jou dan toe.

 


Bestuur: omwisselen gasflessen

Herinnering: wie zijn lege gasfles wil omruilen, kan bellen met het bestuur, 06 510 375 83, voor een afspraak.

 


Klussenclub: oranje handgrepen sproeikranen gezocht

De zon schijnt en de nattigheid verdwijnt. De firma Stolze komt op korte termijn de sproeileiding weer aansluiten. Zo kan iedereen zijn tuin weer besproeien. Nu blijkt er een tekort aan oranje handgrepen te zijn. Sommige tuiniers hebben er twee of misschien wel drie. Wie heeft er eentje over voor een ander? Geef die af bij Koos (tuin 223) of Peter (tuin 190). Alvast bedankt!