Close


Nieuwsbrief 2020 – 07


‘Ondanks de social distancing krijgen we een meer verbonden tuincomplex dan ooit’, mailt Paul, trekker van een van de tuingroep-apps. Er zijn nog meer leuke initiatieven. Lees hier meer.

 


De Coöp: plantje cadeau

In coronatijden vallen veel plannen in het water. Ook de feestelijke opening van de Coöp op 18 april. Maar onze kweekplantjes houden zich niet aan overheidsregels en groeien er lustig op los. Daarvan willen we iedereen op het complex een beetje laten meegenieten. Als opstekertje in deze lastige periode. Als het éven kan – hopelijk begin mei – zetten we lange, lange tafels neer met onze piepjonge kweek: van ijsbloempjes, cosmea’s en petunia’s tot krulsla, bloemkool, paksoi en… spruitjes. Je mag ze gratis meenemen, eentje of een paar, kijk zelf hoe hard het loopt en laat wat over voor medetuiniers. Houd wel de IJsheiligen nog even in de gaten – het kan nog steeds vriezen ’s nachts – en geef ze een mooi plekje in je tuin of bak. En als je straks dat kropje sla oogst, of geniet van de fleurige cosmea, denk dan nog even aan de Coöp. En kom vooral een kijkje nemen. Want we gaan zodra het mag écht open!

 

 

 


Tuingroepen: app slaat aan

Bij een calamiteitenapp geldt natuurlijk: geen nieuws is goed nieuws. Want er zijn géén ongenode ‘gasten’ op het complex gesignaleerd en dat is superfijn. Maar hoe loopt het met de inschrijvingen en kun je je nog aanmelden? Hier een tussenstand en jazeker, je kunt er nog bij!

  • Tuingroep 1 (1-48): Paul van tuin 24, paul@paulroos.nl, meldt dat er 30 mensen zijn aangesloten op de app en 31 in de mailgroep (die voor meer dan alleen calamiteiten is).
  • Tuingroep 2 (49-124): Kimberly van tuin 54, knoordhoek@outlook.com, heeft nu 14 aanmeldingen binnen voor de app. Wie sluit aan?
  • Tuingroep 3 (125-202A): Barbara van tuin 138, bvanderdrift@gmail.com, telt er nu ook 14. Wie biedt meer?
  • Tuingroep 4 (203-274): Leonie van tuin 241, Looni_5@hotmail.com, heeft nu 12 mensen in de app-groep. Let even op de ‘underscore’ in haar mailadres, dan komt je aanmelding goed terecht.

 


Bestuur: hovenier langs?

Er zijn vast tuinders die afspraken hebben gemaakt (of willen maken) met bijvoorbeeld een hovenier of andere dienst. Bedrijfswagens die nodig zijn voor deze werkzaamheden, mogen op de parkeerplaats staan. Maak wel eerst een afspraak met Peter de Groot, 06 51 03 75 83. Zo kan alles toch doorgaan.

 

 

 

 

 


De redactie: de nieuwsbrief is van iedereen

‘Wanneer komt er weer een nieuwsbrief’, klinkt het op de gemeenschappelijke tuin. En: ‘Van wie is die nieuwsbrief eigenlijk, van het bestuur?’ Om met het allerbelangrijkste te beginnen: nieuwsbrief De Coöp is van iedereen op ons complex. Wie een gaaf idee heeft, iets wil opzetten en misschien nog anderen zoekt om mee te doen, kan hier terecht met een oproep of verslagje. Denk aan de gemeenschappelijke tuin en de calamiteitenapp. En de schoonmaakactie van het clubgebouw: die oproep leverde een paar extra handjes op. Neem de stage van de leerlingen van Kentalis – die nu helaas niet op de tuin mogen komen.
Ook het bestuur van ons complex maakt gebruik van de nieuwsbrief, al is dit niet het officiële orgaan. Daarvoor zijn andere wegen, zoals de brief over het coronaregime, die Toos Tholen namens het hoofdbestuur stuurde. De actie met de hakselaar stond weer wel in de nieuwsbrief, en ook dat de toiletten toch niet open gingen.
Het moet zich nog een beetje uitkristalliseren, maar de basis is vooral: elkaar weten te vinden en samen vooruit. Zoals het berichtje hieronder.

 


Oproep: zonnepanelen

Gister zag ik een tuinder lopen met een kar vol dozen: allemaal zonnepanelen. Even gepraat en dan blijkt het best wat uitzoekwerk te zijn. Wat voor soort, hoeveel vermogen, waar bestellen, hoe monteren? Zou het een idee zijn die kennis op de tuin bij elkaar te brengen? Zodat medetuiniers die stap ook durven nemen? Die aardige meneer vond zichzelf geen expert, maar was best bereid wat uitleg te geven, of in ieder geval te vertellen over zijn ervaringen. Er zijn vast nog meer ervaringsdeskundigen op het complex. Laat het weten, dan kunnen we misschien een vraagbaak opzetten. En wie weet kan iemand daarin het voortouw nemen. Schrijf het naar decoop@atv-levenslust.nl

 

 

 


Meedenken over de tuin, helpen met opbouwen, met kweken of meehelpen met de nieuwsbrief? Alle hulp is welkom. Laat het ons weten via: decoop@atv-levenslust.nl